Find balancen mellem at knokle og handlingslammelse

Stop med at knokle

At leve med lethed er et tema, der optager mig, fordi det på mange måder er modpolen til stress.

For rigtig mange af os ligger det dybt foranket på celleplan, at vi skal knokle og arbejde hårdt for at få det vi ønsker os.

For at få (mere) succes.

Penge

Frihed

Tid

… Eller hvad du nu længes efter.

Tænk hvis det ikke behøvede at koste dig din nattesøvn og dit helbred, at opnå det?

Tænk hvis det rent faktisk var let?

Desværre er prisen for at knokle for meget nemlig ofte stress. Og alt for meget uro på de indre planer.

I denne artikel sætter jeg spot på, hvad du kan gøre for at skrue op for mere lethed. Og ned for mangel og knokleri.

 

Dine overbevisninger styrer dine handlinger og valg

De fleste af os lever med knokle-overbevisninger dybt forankret i os. Meget af vores kultur er nemlig præget af og funderet i at knokle.

Sætninger som f.eks.:

Du skal yde før du kan nyde

Når du har sagt A må du også sige B

Der er ingen, der kommer sovende til noget

Ledighed er roden til alt ondt

 

En medalje har som du ved, to sider.

Så lever du ud fra modpolen af disse sætninger med tendens til at være passiv og handlingslammet, kommer du også i ubalance.

Dét det handler om, er, at finde balance-punktet i midten. Så du hverken knokler. Eller bliver helt handlingslammet.

Så hvilken af polerne havner du oftest i: Knokleri? Eller handlingslammelse?

 

Det her kan du gøre, hvis du har tendens til at knokle for meget

Noget af det vigtigste jeg har lært af min mentor Christine Eilvig, er: At vente med at gøre noget til jeg føler mig inspireret og/eller mærker overskud og energi til det.

Hvis jeg presser på og forcerer noget igennem. Til trods for at jeg mega-træt. Så bliver resultatet derefter.

Ofte opnår jeg alligevel ikke dét jeg ønsker mig. Samtidig med, at jeg slider på mig selv, og bidrager til endnu et skridt henimod mere stress.

En anden sætning, der hjælper mig meget – som er fra Louise Hay, er: If there is a ‘should’, you shouldn’t do it’

Så i alt, hvor jeg tænker ‘burde’, tænker jeg mig om en ekstra gang, og lader være.

Faktisk kan man sige, at jo mere dine valg og handlinger er farvet af ‘burde’, jo mere går du imod dine behov og inderste værdier.

 

Det her virker for mig:

  1. Jeg stopper op og trækker stikket når jeg mærker træthed, lav energi og manglende inspiration.
  2. Jeg gør de tiltag som jeg VED virker opladende for mig.
  3. Når jeg mærker min energi er høj igen, kommer nye friske tanker til mig. Og jeg får helt automatisk lyst til at sætte noget i gang.

Der er mange veje til Rom. Og der er ikke noget der er mere rigtigt eller forkert end andet. Dét der er vigtigt, er at DU finder ud af, hvad der virker opladende for dig. Og at du prioriterer at gøre det i den udstrækning du har brug for.

Essentielle olier og tapping virker rigtig godt for mig som genopladningsstrategi, og er min foretrukne ‘metode’ i øjeblikket til at få mere energi.

 

Derfor er essentielle olier en genvej til mere lethed

At bruge essentielle olier er en genial smutvej til at gå fra ønsket om at leve dit liv med lethed.

Til rent faktisk – gradvist – at integrere mere lethed på celleplan i din krop. Så det er dét sted du  gradvist lever og vælger fra mere og mere.

Når du dufter til en essentiel olie påvirker den din hjerne og nervesystem på få sekunder. Du kan derfor – helt uden at gøre noget aktivt – hjælpe dig selv til at skrue op og ned for dét du har brug for.

Lyder det for nemt i dine ører?

Der er faktisk en del forskning om essentielle oliers virkning på kroppen, og denne artikel, som en af mine kolleger har oversat, forklarer hvordan essentielle olier påvirker din hjerne >>>

DoTERRAs essentielle olier, som er dem jeg forhandler, er samtidig helt rene. De er altså uden kemi og ej heller fortyndede. Og kan derfor bruges helt sikkert og uden bivirkninger.

 

Disse 3 olier bruger jeg til at finde mit balance-punkt

Altså punktet, hvor jeg hverken knokler og overforbruger af min energi. Eller bliver helt handlingslammet.

Cypress er olien for bevægelse og flow. Jeg bruger den når jeg mærker min knokle-tendens. Den hjælper mig til at erstattes stagnation med flow. Ved at bruge cypress lander vi i en langt større fleksibilitet. Vi bliver i stand til at slippe fortiden, og perfektionistiske tendenser lægger sig. Trangen til kontrol handler i sidste ende om frygt. Herfra vil vi forsøge at presse og forcere i stedet for at lade tingene udfolde sig naturligt. Vi lægger vores bekymringer til siden, så tingene kan udfolde sig mere naturligt. Vi går af scenen i dyb tillid. Herfra tillader vi sjælen og livet at lede, mens egoet sidder på bagsædet.

 

Passion er en opløftende blandingsolie som lærer os at LEVE livet. Passion får os i kontakt med livets frikvarter, som er hele pointen med at være her. Den giver også mod og lyst til at bevæge os uden for komfortzonen, hvor al ny læring og vækst befinder sig. Booster kreativitet, spontanitet og fantasi, mens trangen til pligt og kedelige rutiner dæmpes. Pligt og alvor erstattes af gejst, sjov og dyb begejstring. Nydelsen kommer i centrum.

 

Copaiba: Oliens essens handler om at løfte sløret for alt det ubevidste og gemte. Olien lyser i mørket og hjælper gammel bagage op og ud. Derfor fungerer Copaiba også smertelindrende. Følelsesmæssig smerte giver fysisk smerte. Vi må alle mærke på en eller anden måde. Copaiba transformerer skyld og skam, der også er gammel smerte. Så hvis du har tendens til dårlig samvittighed når du slapper af, er dette olien for dig. I bunden af al skam ligger uværdighed og manglende selvkærlighed, hvilket er den ultimative smerte. Med Copaiba  støttes vi i at heale fortiden og lander i forståelsen af vores magiske storhed.

Beskrivelserne af de tre olier er lavet Christine Eilvig.

Læs mere HER om hvordan du bestiller de essentielle olier fra doTERRA >>>

Er du sygemeldt med stress?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få et minikursus, der lærer dig at komme godt igennem stress. Afmeld dig igen med et enkelt klik.