Let til tårer – stress eller depression?

 

Jeg har let til tårer – har jeg stress eller en depression?

Let til tårer - har jeg stress eller en depression? Kvinde med stress.Kære Stine,

Jeg har lyttet til dit webinar “Undgå stress – igen” og jeg lagde mærke til du nævner grådlabil som værende et stress symptom. Jeg har været til udredning hos to forskellige psykiatere. På grund af min sårbarhed og at jeg har let til tårer erklærer de mig depressiv og siger at jeg skal have medicin. Men alt og alle omkring mig, inklusiv mig selv, mener at jeg “kun” er stress-ramt. Så mener du at jeg godt i forhold til systemet kan nægte at tage medicin, da jeg har langt flere stress symptomer end symptomer på en depression?

________________________________________________________________________

Kære spørger,

Mange tak for dit spørgsmål. Da jeg langt fra kender din situation og baggrund til bunds kan jeg kun svare dig generelt. Og da det ikke ligger inden for mit kompetencefelt at vurdere om medicin er den rette behandling eller ej, kan jeg ikke tage stilling til dette.

Men generelt kan jeg sige, at det at være grådlabil – altså at have let til tårer og/eller svært ved at kontrollere hvornår du begynder at græde, BÅDE kan være et stress-symptom og et tegn på depression. Det er et meget “normalt” og udbredt stress symptom at blive grådlabil når du er alvorligt ramt af stress. Men, desværre, kan man i kølvandet på alvorlig stress også udvikle en depression.

Når du fortsat lyder til at være i tvivl om hvad der vil være den rette behandling for dig, vil jeg foreslå at du får en second opinion på din situation og tilstand, f.eks. fra en autoriseret psykolog med viden og erfaring inden for stress og depression. Bed f.eks. ham/hende om at hjælpe dig med at udrede din tilstand yderligere og spørg hvad han/hun anbefaler som behandling.

På den måde vil du have et bedre grundlag at tage din beslutning ud fra. For nogle er medicin et rigtig godt supplement i deres behandling. Og for andre er det ikke nødvendigt. Men lige meget om du vælger at tage medicin eller ej, så er hverken stress eller depression noget du skal gå med selv og forsøge at løse selv. Så derfor vil jeg til en hver tid anbefale at du også får professionel hjælp via samtaler og rådgivning.

Stresscoach Stine Lundgaard

Rigtig god bedring, og pas godt på dig selv ❤

Bedste hilsner fra Stine Lundgaard

 

Er du sygemeldt med stress? Læs mere her i min store guide om, hvad du skal være opmærksom på i en sygemelding med stress.

 

Har du tidligere været ramt af stress? Eller er du sygemeldt med stress i øjeblikket? Hvis du har lyst til at dele dine erfaringer, kommentarer, eller gode råd er du meget velkommen til at skrive i kommentarfeltet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Brevkasse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>